Bonaire staat bekend om dure koopwoningen en hoge huren. Omdat we daar verandering in willen brengen hebben we gezocht naar andere manieren van duurzaam bouwen en toch je eigen thuis binnen handbereik.

Om goed en goedkoop te kunnen wonen zijn er een aantal opties die je maandlasten laag houden. Lees hieronder wat de voordelen zijn. Je eigen thuis.

1. Ons doel is een woning te bouwen die het wonen en leven net iets makkelijker maken omdat het geen (hoge) hypotheek vereist. 

2. Bouwtijd; De woningen zijn prefab, dus al in de fabriek gemaakt en bij aankomst op Bonaire is het bouwen van de woning supereenvoudig en al binnen 2 dagen klaar.

3. Indien nodig zijn aanpassingen zo gedaan. Wil je toch je lichtpunt veranderen? Slimme oplossingen maken dat dit geen enkel probleem is.

4. Duurzaam wonen omdat de isolatie van deze hoog-geisoleerde platen minder energie vraagt om te wonen. 

5. Door lage woonlasten heb je vrijheid om minder te werken, en je tijd te vullen met dingen die ertoe doen voor jou, wat dat ook is.

6. Onderhoud is minimaal; alle producten zijn bestand tegen onze tropische klimaat-uitdagingen.

7. Geluidsisolatie is optimaal, niet alleen wordt de hitte buitengesloten, maar ook geluidsoverlast is door goede isolatie minimaal.

8. Standaard woningen maakt bouwen veel goedkoper maar wanneer je wel je eigen huis wilt ontwerpen, dan is alles mogelijk. Samen met een architect die dit systeem kent, worden alle woonwensen gerealiseerd. Bouw zo groot je wilt. Het systeem geeft je veel keuzevrijheid.

9. Functioneel en doeltreffend zijn de uitgangspunten voor onze standaard woningen maar wij vinden dat het er mooi uit moet zien, het moet simpel en doeltreffend zijn maar toch oog voor detail en afwerking.

10. Zelf bouwen maakt bouwkosten laag, en is absoluut haalbaar. Het is helder en simpel ontwikkeld zodat men het zelf kan bouwen, onderhouden en/of vervangen.