Op een erfpacht-kavel of ergens in de knoek? Met een Tiny house kun je met een kleine portemonnee een huisje bouwen en dan ook met lage woonlasten. 

Overgewaaid uit de Verenigde Staten wint de Tiny House-beweging ook in Nederland terrein. De kleine woningen worden in de Verenigde Staten massaal gebouwd door mensen die wegens de crisis geen ‘normaal’ huis meer konden betalen. Inmiddels is er een hele Tiny House-beweging ontstaan, die overal ter wereld steeds meer mensen enthousiast maakt. En dat is niet zo gek. De kleine woningen voorzien perfect in de woonbehoefte van deze tijd. Ze zijn betaalbaar, flexibel en sluiten aan bij de trend van ‘minder bezit’.

Lage woonlasten geven vrijheid

Als je alles zelf doet en je slim je materialen kiest, kun je al voor een paar duizend dollar een Tiny House bouwen. Een kant en klaar huis kost je vanaf 27.999 dollar – of je nu spaart of leent, dat is een bedrag dat je binnen relatief korte tijd kunt aflossen. Ook je energieverbruik ligt veel lager. De lage woonlasten zorgen dat je minder hoeft te werken, of dat je de ruimte hebt om je geld op een andere manier te besteden.

Duurzaam wonen

Het minimale gebruik van ruimte en materialen maakt een Tiny House ook heel duurzaam. Tiny House bewoners kiezen in hun ontwerp vaak bewust voor duurzame materialen en leggen zonnepanelen op het dak. Wie streeft naar een zelfvoorzienend bestaan, kan dat met een mini-huisje vaak makkelijker realiseren.

Tientallen pioniers

Gelukkig laten tientallen mensen zich hier niet door inspireren. Architecten en ontwerpers die ook worden geïnspireerd door deze nieuwe woonvorm gebruiken hun expertise om in deze woonwens te voorzien. Dankzij hun mooie ontwerpen, wordt klein wonen ook nog eens heel comfortabel. 

Tiny House op maat

Een kant en klaar Tiny House kun je hier al voor $26.999 kopen.

Heb je behoefte aan een meer “op maat design”, dan kun je natuurlijk ook een architect of ontwerpbureau in de arm nemen om samen jouw droompaleisje te ontwerpen. Bouwen op Bonaire denkt graag met je mee om jouw ideale compacte woning te ontwerpen.