Een tiny home is precies wat de naam zegt: een klein huis maar met alle voorzieningen die een gewoon huis ook heeft maar dan samengevoegd in 1 woning.

In veel landen worden deze tiny homes op wielen geplaatst omdat de wet voorschrijft dat deze woningen verplaatsbaar moeten (kunnen) zijn om te kunnen plaatsen op een stukje grond. Op Bonaire zijn de regels soepeler. Wij mogen deze woningen plaatsen, mits er een bouwvergunning is aangevraagd en afgegeven, waar we zouden willen: naast je bestaande woning en deze tiny home dan verhuren. Dat mag.

Het idee van klein wonen spreekt steeds meer mensen aan. De lage aanschafkosten, de lage huur of hypotheek zijn redenen waarom steeds meer mensen hiervoor kiezen. Maar ook willen steeds meer mensen een simpeler leven. In een wereld waar veel mensen in schulden leven is een goedkoper, hypotheekvrij leven een goede leefstijl en geeft vrijheid en onafhankelijkheid.

Mensen zijn steeds meer op zoek naar verandering in hun leven omdat de wereld daar om vraagt en de tijden veranderen. 

Less is more; consuminderen is meer en meer een leefwijze waar de tiny homes goed in passen.

Ook groeit ook de kennis over de tiny house steeds verder en er is zelf een tiny house movement ontstaan in een zowel samen bouwen community of mensen die online hun ideeën delen of hun projecten delen. 

Op internet is veel te vinden, soms zoveel dat het overweldigend kan zijn. Wat de grootste uitdaging voor mensen is als ze klein(kleiner) willen gaan wonen is hun spullen op te kunnen bergen.

Omdat op Bonaire veel buiten zijn vanwege het geweldige klimaat heeft  tiny homes een andere benadering nodig. Goed beschouwd beschouwd heb je op Bonaire alleen een huis nodig om te slapen, jezelf te verzorgen, verkoeling te zoeken als de tiny home Airconditioning heeft.

In de Caribbean hebben we andere uitdagingen; het klimaat, de wind, de warmte, de zoute lucht en de vernietigende kracht van de zon. Bij de isolatie van het dak moeten we daar vooral rekening mee houden. We zullen ramen moeten plaatsen die open kunnen om gebruikt te kunnen maken van de wind. We bouwen de tiny houses zo dat we de wind door het huis kunnen laten waaien voor koeling en ook de porch moet goed op de wind staan.

Het vloerplan is ook erg belangrijk. Met vloerplan bedoelen we hoe je de woning inricht. 

Omdat we denken dat door de tiny homes te standaardiseren we de uiteindelijke kosten zo laag mogelijk kunnen houden, hebben we besloten daarom een aantal ontwerpen te maken. Wel met die optie dat de binnenruimten eenvoudig aangepast kunnen worden.

Wil je meer weten? Neem contact met ons op