Wonen in een huis waar geen hypotheek (meer) op rust is een droom voor veel mensen. De vrijheid, de financiële onafhankelijkheid en het duurzame leven is aantrekkelijk. Vooral in onzekere tijden, zoals nu.

In veel landen zijn vele initiatieven ontstaan en de bekendheid wordt steeds groter en de voordelen steeds populairder. Maar wat houdt het eigenlijk in, hypotheekvrij, en hoe moet je dat regelen?

Hoe groot is je portemonnee?
Natuurlijk heeft hypotheek vrij kunnen wonen deels te maken met je portemonnee: Hoeveel spaargeld je hebt en hoeveel inkomen je hebt, maar wat veel mensen vergeten is dat er tegenwoordig zoveel nieuwe bouwvormen zijn die ook in de tropen heel goedkoop bouwen mogelijk maakt.

Vanaf $ 34.997 kunnen we al een kleine woning voor 2 personen bouwen, volledig ingericht met keuken, badkamer en klaar voor bewoning. Ideaal voor mensen die al een erfpacht-kavel in hun bezit hebben, maar onvoldoende geld om een traditioneel huis te bouwen. Allemaal kennen we wel mensen met zo’n kavel en een droom van een eigen woning.
Omdat de aankoop en bouwkosten van zo’n kleine woning zo laag zijn, kunnen mensen vaak sneller een hypotheek krijgen en eenmaal goedkoop voor lage maandlasten wonen en deze hypotheek supersnel aflossen. Hierdoor kunnen mensen al na enkele jaren zonder hypotheek wonen. Stel je voor wat dat scheelt in dagelijkse stress en hoeveel dat zal bijdragen aan vrijheid om dat te doen wat je graag zou willen?

Vanzelfsprekend zijn deze woningen in allerlei soorten en maten te verkrijgen, maar hoe dan ook; de prijzen zijn veel lager dan elke andere traditionele bouw.

Snel bouwen en weinig bouwtermijnen
Deze woningen zijn prefab gemaakt en komen in een container aan. Binnen enkele dagen staat de gehele woning (mits de fundering gereed is) en ongeveer een week later is de woning af en kan men erin gaan wonen. Stel je voor hoeveel tijd en geld je hiermee bespaard?

Bestand tegen dit klimaat?
De woningen voldoen aan europese richtlijnen betreffende isolatie. Dat betekent dat de kou buiten gehouden moet worden, maar dat geldt ook voor de warmte. De woningen zijn optimaal geïsoleerd waardoor ze binnen een constante temperatuur hebben. Daarnaast is er rekening gehouden met de
materialen.

Metalen buitenwanden is geen optie; dat is vragen om problemen met roestvorming. De buitenkant van de woningen kan afgewerkt worden in wat men maar wenst; gestuct, geverfd, hout,
plastic. Wel geldt ook hier; hoe meer standaard, hoe goedkoper.

Leven in de tropen
Waar rekening mee gehouden kan worden is om het woonoppervlakte eenvoudig te vergroten door een porch te plaatsen aan de woning op de wind en met een schuifdeur buiten bij het woonoppervlakte te
betrekken, wat dan “buitenliving” wordt. We kunnen dit ontwerpen aan de woning en uitvoeren met hoogwaardig geïsoleerde dakplaten, maar je kunt dit ook lokaal doen met gewoon hout. Hiermee hou je de bouwkosten laag.

Hypotheekvrij leven voor elke portemonnee
Wil je creatieve ideeën opdoen, kijk dan Kijk dit youtube kanaal voor klein(er) wonen.Wil je meer weten over deze manier van bouwen en wonen bel +599 786-6876 of mail info@tinyhousecaribbean.com

www.tinyhousecaribbean.com